︎

PODOLOGIA INTEGRAL

Biomecànica

La biomecànica és una disciplina que estudia el moviment del cos en les seves diferents circumstàncies. És a dir, aquesta ciència tracta d'analitzar l'activitat de l'ésser humà i la resposta que té el nostre organisme davant això.


Com analitzem la biomecàmica?

Els nostres experts realitzen un estudi biomecàmica de la marxa i la trepitjada que consisteix en l'anàlisi del peu en posició estàtica i dinàmica, així com la seva relació amb altres estructures com el genoll, el maluc o la columna.

Realitzant un correcte estudi de la marxa podem prevenir l'aparició de lesions musculars i osteoarticulars com els esquinços de repetició, metatarsalgies, fascitis o fasciosis plantars, espolons calcanis, tendinitis, sobrecàrregues musculars, basculaciones pèlviques, etc.

L'estudi biomecàmica també ens serveix per a l'avaluació pre i post tractament de diferents patologies com per exemple, després de la realització d'una cirurgia o després d'un procés de rehabilitació.


Quin tipus de tractaments oferim després d'una anàlisi?

Suports plantars o plantilles
Moltes les lesions, dolors i molèsties a nivell d'extremitats inferiors i esquena poden prevenir-se o millorar amb l'ús de plantilles creades específicament per a cada persona amb les quals podem millorar el nostre rendiment a nivell muscular, tractar dolors o molèsties si n'hi ha i prevenir futures lesions.
Aquestes plantilles són realitzades per cada especialista, ja que són un tractament del seu propi disseny basat en diagnòstic i un estudi biomecàmic previ.
Estan confeccionades per diferents materials que es trien per les seves característiques terapèutiques en funció de cada cas.

Ortésis digitals de silicona
Pròtesi de silicona confeccionades a mesura i ajustades a les necessitats de cada pacient. Són tractaments de tipus pal·liatiu enfocats a reduir el dolor en patologies com a dits en arpa, helomes, ulceres, infra i supraductus (dits muntats a causa de deformitats), etc.


Embenatges neuromusculars
El camp d'acció de l'embenatge neuromuscular se centra en les estructures musculoesquelètiques i orgàniques per mitjà de tècniques que s'apliquen sobre la pell.
En trets generals, podem definir-ho com una tècnica en la qual s'empra una bena elàstica amb un adhesiu en la cara que s'aplica sobre la pell, amb la finalitat d'assistir a la biomecànica corporal. 
L'embenatge es posarà seguint un concepte funcional de l'articulació o paquet muscular, de manera que, es mantingui la funció i a més la hi assisteixi.
Es tracta d'un embenatge funcional i no de contenció convencional pel que permet la mobilitat articular. A més, és capaç de reduir les tensions *miofasciales i limitar els moviments d'ampli rang de l'articulació o múscul que s'està tractant. D'aquesta forma, té un efecte directe sobre el dolor articular en limitar el moviment, assistir al múscul i contenir a l'articulació.Quins beneficis té una plantilla feta a mesura?

︎ Permeten millorar l'alineació dels peus i dels genolls, corregir el contacte amb el sòl, optimitzar l'enlairament del peu i acomodar la volta plantar.
Eviten l'aparició de lesions de parts toves induïdes per alteracions en la biomecànica.
︎ Redueixen el risc d'haver de sotmetre's a cirurgies o operacions.
︎ Milloren el rendiment esportiu en trobar-se el peu molt més confortable.
︎ Distribueixen el pes del cos de forma equitativa repartint, així, la força entre tots dos peus.
︎ Ajuden a corregir molèsties relacionades amb les trepitjades com són el dolor en les lumbars, el dolor en el taló, el dolor de genoll, etc.
1ª consulta gratuïta
Vine i consulta'ns la teva preocupació, t'assessorarem sobre les diferents opcions.
Financiació a la teva mida
︎Consulta-ho ara!
Direcció
Diputació 95,
08011 Barcelona

Horari
Dilluns a Divendres
10h - 20h 

Contacta’ns
93 452 66 88
cipsa@cipsalut.es
︎︎