︎

PODOLOGIA INTEGRAL

Quiropòdia

La quiropòdia és un tractament que consisteix en l'eliminació de callositats i qualsevol alteració de les ungles dels peus amb la finalitat d'evitar possibles molèsties, prevenir futures lesions i evitar més complicacions.


Quines afeccions es tracten amb una quiropòdia?

Calls: desllaminació de calls o hiperqueratòsi produïts pel frec del calçat o per algun tipus d'alteració de la trepitjada i la manera de caminar. Els calls sorgeixen per a protegir qualsevol zona del cos davant algun tipus d'agressió. Es genera més queratina a nivell epidèrmic i les capes de pell es fan més gruixudes.

Ungles encarnades: Conegudes com onicocriptòsi. Es tracta d'un procés en el qual una vora de l'ungla penetra o s'incrusta en la pell del dit produint dolor, inflamació i fins i tot infecció.

Talli i fresat d'ungles terapèutic: Les malalties de les ungles poden ser d'origen congènit o adquirit. Aquestes últimes, al seu torn, poden provenir de causes d'origen traumàtic o sistèmic. Les d'origen traumàtic solen reflectir-se en canvis en el color o en l'estructura de l'ungla. Les d'origen sistèmic obeeixen a canvis provocats en les ungles per diverses malalties o problemes corporals.

Helomes: Popularment coneguts com a “ulls de poll”, són lesions hiperqueratòsiques (calls) que creixen cap a dins. Poden ser ocasionades per la pressió d'un os o una sabata, però també per alguna alteració en la biomecànica.

Dermatologia del peu
: cura i tractament de lesions com a papil·lomes plantars (berrugues), quistos *mixoides, sinovials, diferents tipus de dermatitis, infeccions per Fongs en pell i en ungles (*onicomicósis), etc.

Fresat de talons

Aplicació de cremes hidratants i consells per a la cura a casa.
Avantatges de les sessions de quiropòdia

A més dels corresponents tractaments, aquestes sessions permeten també que el podòleg revisi les possibles malalties dermatològiques com a papil·lomes o fongs.
Sempre és millor la detecció precoç de qualsevol alteració a nivell dels peus o les ungles, ja que pot prevenir problemes més greus en el futur.
Un control periòdic dels nostres peus és la millor prevenció contra possibles malalties o patologies.Quan és recomanable realitzar-se una quiropòdia?

No existeix una edat concreta o una època de l'any més indicades per a realitzar-les. Encara que solen ser més comuns entre els adults, cada vegada s'usa aquest servei per persones més joves, especialment esportistes.
D'altra banda, el fet que s'ensenyin més els peus a l'estiu, fa que, a mesura que s'aproxima aquesta època, hi hagi major demanda de *quiropodias.
En qualsevol cas, els especialistes recomanen una d'aquestes sessions, almenys, una vegada a l'any.Quiropòdia i pedicura

Moltes persones confonen aquests dos tipus de tractaments. Vegem en què es diferencien.

La quiropòdia és un tractament mèdic realitzat per un podòleg que té per objecte tractar i curar les malalties o alteracions dels peus. Mentre que la pedicura és un tractament de caràcter estètic, és a dir, només pot tractar les dureses o callositats de manera superficial.

El tractament estètic, es realitza per un/a esteticista, i té per objecte el llimat de les ungles, retallades de pells mortes, i aplicació de productes de bellesa, com l'esmalt o la crema hidratant.
La quiropòdia inclou el tractament de patologies i dolors que ens impedeixen caminar amb normalitat. A més, aquestes patologies poden afectar al costat dels peus, a altres parts del cos del pacient. Per exemple, traduir-se en un dolor de genolls de maluc o d'esquena.

Tots dos són indolors, ràpids i efectius, com a regla general, però només la quiropòdia permet al podòleg detectar altres possibles malalties com a peu diabètic, fascitis plantar, tendinitis, dits en arpa, etc., així com aplicar anestèsia local, en cas que el tractament pugui causar dolor.
1ª consulta gratuïta
Vine i consulta'ns la teva preocupació, t'assessorarem sobre les diferents opcions.
Financiació a la teva mida
︎Consulta-ho ara!
Direcció
Diputació 95,
08011 Barcelona

Horari
Dilluns a Divendres
10h - 20h 

Contacta’ns
93 452 66 88
cipsa@cipsalut.es
︎︎